BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Fél éves csúcson az olaj ára!

A kőolaj ára újra rekordot döntött, és hat hónapja nem látott magasságba emelkedett. Az amerikai készletek csökkenése és a gazdaság állapotának javulására utaló jelek 65 dollár fölé emelték a fekete arany hordónkénti árát.

A New York-i elektronikus kereskedésben a júliusi jegyzésű nyersolaj hordónkénti ára 67 centtel, 65,75 dollárra emelkedett késő délelőtt. Az olaj már csütörtökön lendületet vett, amikor a márciusi negatív rekordot megduplázva elérte a 65,08 dollárt – jelenti az AP.

A növekedéshez hozzájárult, hogy az amerikai energiaügyi minisztérium jelentése szerint a készletek váratlanul, 5,4 millió hordóval csökkentek. Bár a tárolt olajmennyiség így is 19 éves rekordon áll, ezzel már a harmadik hete mozdult lefelé az olaj iránti keresletet jelző mutató.

A befektetők pozitív gazdasági híreknek is örülhetnek: a kormányzati bejelentés szerint a feldolgozóipari termékek iránti kereslet áprilisban 16 hónapja nem látott ugrást produkált. Emellett a múlt héten az új álláskeresők száma is csökkent.

Mint arról tegnap beszámoltunk, az OPEC bécsi ülésén a kitermelés változatlanul hagyása mellett döntött, azt remélve, hogy a gazdaság felépülésével növekvő kereslet segít majd az olaj árának felemelésében.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.