BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kedd: két galéria, egy festményaukció

Közösen rendezi meg tavaszi képzőművészeti árverését a MissionArt és a Pintér Aukciósház. A Pintér főhadiszállásán tartandó holnap esti árverés 279 tétele között találunk 16. századi kódextöredéket, zömmel világi témájú 17–19. századi festményeket, de a legtöbb alkotás a 20. században készült. Nagybányai képekre, Rippl-Rónai-pasztellportrékra, egy 1915 körül készült Czigány Dezső-csendéletre (151. tétel, 12 millió forint), vagy Perlrott Csaba Vilmos Almaszedők című, három évtizeddel későbbi kartonjára (241., 7 millió) egyaránt licitálhatunk.

A kortárs kínálatban egyebek mellett kiváló konceptuális alkotásokat találunk: Hajas Tibor fotóit, Pinczehelyi Sándor 1973-as sarló-kalapácsos önarcképének 2002-es továbbfejlesztését (62., 400 ezer) vagy Pauer Gyulától A torinói lepel szobrának egy ember nagyságú példányát (126., 1,5 millió).

Az aukció újítása, hogy a szervezők – az eredmények átláthatóbbá tétele érdekében – a limitárral beadott tételek indításakor közlik ezt a tényt, és az egyik galériavezető addig licitál, amíg el nem érik a meghatározott összeget. Amennyiben versenytársra talál, úgy biztos, hogy a limitár felett ütik le az alkotást, ha pedig az övé az utolsó licit, tudni lehet majd, hogy az adott műtárgy nem érte el a védőár szintjét. VG

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.