BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Felelőtlenül értékesítették a befektetéseket a hazai bankok

Több mint 100 milliárd forintos veszteséget okoztak a bankok exportorientált vállalatoknak és magánszemélyeknek felelőtlenül és agresszíven értékesített befektetési termékek révén – hangzott el egy tegnapi sajtóbeszélgetésen.

A Nógrádi Ügyvédi Irodához és a Dr. Zalán Gábor Ügyvédi Irodához az elmúlt hónapokban beérkezett banki ügyfélpanaszok száma szokatlanul erős koncentrációt mutatott egyes banki befektetési termékekre vonatkozóan.

A két ügyvédi iroda a devizabefektetések terén jelentős tapasztalatokat felhalmozó pénzügyi tanácsadókkal társulva kezdte meg a panaszos ügyek feldolgozását 2009 márciusában.

A munka megkezdését követően hamar nyilvánvalóvá vált: jelentős volumenben értékesítettek a hazai bankok vállalatoknak és magánszemélyeknek összetett, devizaárfolyam-mozgásokhoz kapcsolódó befektetéseket.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.