BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ismét nőtt az olaj ára - Meddig drágulhat?

A pozitív vállalati jelentéseknek köszönhetően ma 64 dollár fölé emelkedett az olaj hordónkénti ára. Az elemzők szerint ugyanakkor a befektetői optimizmus nem tarthatja tartósan magasan az árszintet.

Az ázsiai és európai parketteken a gyorsjelentések által keltett pozitív hangulat és a gyenge dollár emelte az olaj árát. Délre az elektronikus kereskedésben az augusztusi jegyzésű nyersolaj ára a 64,44 dollárt is elérte, majd 63,56 dolláron állapodott meg.

A jó hangulatról a Goldman Sachs, a JP Morgan és az Intel vártnál jobb múlt heti jelentési gondoskodtak. A befektetők ezen a héten az Apple, az Amazon és a Microsoft eredményeit figyelik majd. A Purvin & Gertz elemzője az AP-nek elmondta: ha a vállalati jelentések továbbra is bíztatóak, az olaj ára szinten maradhat.

Az olaj megfelelő befektetés a dollár gyengeségétől és az inflációtól tartó befektetők számára, ugyanakkor az amerikai tartalékokkal kapcsolatos adatok elbizonytalanítják őket, mivel azt jelzik: a kereslet továbbra is a válságnak megfelelő. A JBC Energy szakértője szerint az elmúlt napok áremelkedése korai optimizmusnak köszönhető és nem a gazdaság fundamentumainak. Ezek a továbbiakban is kordában tartják majd az olaj árát.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.