BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Bezuhant a Bux

A Budapesti Értéktőzsde vezető mutatója, a Bux index 1,17 százalékos esést követően 20 048,68 ponton zárta a szerdai napot.

A nagypapírok közül az OTP árfolyama 3,63 százalékkal süllyedt 5165 forintra, a Mol részvények ára 1,21 százalékkal csökkent 15 095 forintra, míg a Magyar Telekom papírok értéke változatlan szinten: 811 forinton zárt. A Richter árfolyama viszont 1,15 százalékot emelkedett 38 140 forintra.

A részvénypiac forgalma 24,8 milliárd forint volt szerdán, a vezető részvények vegyesen változtak az előző napi záráshoz képest.

Szatmári Tamás, a Raiffeisen Bank üzletkötője szerint néhány nagyobb eladó állt az OTP gyengülése mögött. Vevők nem voltak a piacon, így a bankpapír jelentős veszteséget szenvedett el.

A befektetők a magyar mellett a lengyel piacot "büntették", a régió többi börzéje és a nyugat-európaiak is enyhe pluszban, vagy mínuszban zártak. Az üzletkötő szerint negatív hatással lehetett az árfolyamokra a lettországi devizaválság és a két lengyel miniszter lemondása is.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.