BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Jól hasít a magyar kötvény

A meghirdetett 50 milliárd forintnyi államkötvény helyett 60 milliárd forintnyit adott el az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) a csütörtöki aukción, miután a kínált 3, 5 és 10 éves lejáratú kötvényekre összesen 168,7 milliárd forintnyi ajánlat érkezett.

Az aukciós átlaghozamok jóval alacsonyabbak lettek az előző, október 8-i aukció szintjénél - tükrözve a másodpiaci hozamokban időközben bekövetkezett erős csökkenést -, kissé meghaladták viszont a szerdai másodpiaci hozamokat.

Akárcsak két hete, az ÁKK a hároméves 2013/E kötvényből a meghirdetett 25 milliárd forintnyit értékesítette, a két hosszabb kötvényből viszont 5-5 milliárddal többet adott el a meghirdetettnél: az ötéves 2015/A sorozatból 20 milliárd forintnyit, a tízéves 2019/A sorozatból pedig 15 milliárd forintnyit.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.