BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Új célárfolyamot kapott az OTP, a Richter húzta a Bux-ot

A Budapesti Értéktőzsde vezető mutatója, a BUX index 1,21 százalékos emelkedést követően 21 560,76 ponton zárta a hétfői kereskedést.

 A tőzsdei nagyok közül a Richter húzta a kosarat, amelynek papírjai 3,25 százalékot drágultak 41 100 forintra.

Az OTP részvények plusz 0,01 százalékon, 5640 forinton zártak, miután a HSBC vételre javította a bankpapír besorolását, és 12 havi célárfolyamát 7,100 forintra emelte.

A Mol részvények ára 2,45 százalékkal 16 700 forintra nőtt, míg a Magyar Telekom árfolyama 0,48 százalékkal süllyedt: 820 forintra. A részvényszekció alacsony forgalmat bonyolított: 17,4 milliárd forint értékben cseréltek gazdát a papírok.

A bankszektor határozta meg a térség mutatóinak alakulását. A régiós bankok közül az HSBC a Komercnit és az OTP-t preferálja a lengyel Pekao és PKO-val szemben. A bankház elemzése szerint a lengyel privatizációs hullám kedvezőtlen hatással lehet az ország bankpapírjaira, viszont az OTP-t továbbra is nagyon attraktívan árazottnak tartják.

A prágai PX mégis a negatív tartományban húzta le a rolót: a Komercni Banka árfolyama 0,60 százalékot esett, míg az Erste Csoport értéke 0,51 százalékkal süllyedt. A varsói WIG-20 mínusz 1,29 százalékon zárt, míg a bécsi ATX zárás előtt plusz 0,41 százalékon mozgott.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.