BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Pluszban indított a BUX

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 241,49 pontos emelkedéssel, 21.022,47 ponton nyitott kedden. A hétfői záró értékéhez képest 1,16 százalékkal erősödött.

A kereskedést délelőtt leginkább a német CEW hangulat index befolyásolhatja - véli Illés László, a QUAESTOR Zrt. elemzője. Szerinte a BUX előző napi 3,5 százalékos emelkedésében szerepet játszottak a short (eladási pozíció) zárások, a visszafogott forgalom jelzi, hogy az emelkedés mögött nem volt erőteljes vételi erő.

A Richter reggel közzétett harmadik negyedéves eredményei elmaradtak az elemzői konszenzustól, különösen üzemi szinten, de a nettó nyereség is alacsonyabb lett a vártnál - mondta az elemző. Hozzátette, hogy az erős forint az exporton keresztül negatívan hatott a gyógyszergyár eredményére.

A BUX 704,66 pontos, 3,51 százalékos emelkedéssel, 20.780,98 ponton zárt hétfőn.


 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.