BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Pluszban zárt a BUX

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 539,98 pontos, 2,66 százalékos emelkedéssel, 20.806,90 ponton zárt hétfőn.

A Mol árfolyama 2,83 százalékkal 15.990 forintra erősödött, az OTP részvények ára 2,52 százalékkal 5.450 forintra nőtt.

A mai egyik legfontosabb gazdasági hír a jelek szerint nem befolyásolta a tőzsdét: a dubaji kormány ugyanis nem vállal garanciát a Dubai World holding adósságaira - közölte hétfőn az arab állam egy kormánytisztviselője. Abdel-Rahmán asz-Száleh pénzügyminisztériumi főigazgató elmondta: a társaság ugyan állami tulajdonban van, de önállóan tevékenykedik és adósságaira nincsen kormánygarancia.

Visszatért az infláció az euróövezetbe novemberben: az Eurostat hétfőn közzétett első becslése szerint a fogyasztói árak 0,6 százalékkal voltak magasabbak, mint egy évvel korábban. Elemzők 0,4 százalékos növekedést vártak. Ez az első alkalom tavaly április óta, hogy emelkedtek a fogyasztói árak az euróövezetben, októberben még 0,1 százalékkal csökkentek az egy évvel korábbihoz képes.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.