BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Bux is követi a nemzetközi trendet

Mérsékelten veszik ki részüket a nemzetközi tőzsdei emelkedésnek a kelet-közép európai papírok, bár legtöbbjük pluszban mozog, bővülésük elmarad a nyugat-európai indexek teljesítményétől.

 A Budapesti Értéktőzsde elsőszámú mutatója, a Bux index délután 0,72 százalékos emelkedést követően 20 956,25 ponton állt.

A részvényszekció mérsékelt forgalmat bonyolít: 10,6 milliárd forint értékben cseréltek gazdát a papírok délután kettőig.

A tőzsdei cégek közül az OTP árfolyama 1,06 százalékot emelkedett 5508 forintra, a Mol papírok ára 0,37 százalékkal nőtt 16 050 forintra, míg a Richter papírok értéke 0,70 százalékkal bővült 42 700 forintra. A Magyar Telekom árfolyama 0,27 százalékkal emelkedett 732 forintra.

A régiós mutatók közül a prágai PX index plusz 0,02 százalékon, a varsói WIG-20 plusz 1,48 százalékon állt délután. A bécsi ATX viszont 2,33 százalékot emelkedett, amellyel igazodik az európai trendhez.

A piaci hangulatot továbbra is közel-keleti események határozzák meg. Dubai adósság átstrukturálásról kezdett tárgyalást legfőbb hitelezőivel, mint kiderült 26 milliárd dolláros követeléseivel lehet gond. Több pozitív makro hír segített stabilizálni a globális hangulatot: Kínában 5 éves csúcsra szökött a kibocsátás a múlt hónapban, de Lengyelországban is a vártnál jobban teljesített az ipari szektor.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.