BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Elegük lett a Magyar Posta kézbesítőinek: jön a sztrájk?

Béremelést és a postai ingatlanok eladásából származó bevételből részesedést követelnek a kézbesítők, szakszervezetük ezért tárgyalást kezdeményez a Magyar Posta Zrt.-vel, és eredmény híján sztrájkot szervez.

A Kézbesítők Szakszervezete az MTI-hez eljuttatott vasárnapi közleményében ismerteti: 2010. január 1-jétől 10 százalékos béremelést követelnek a 160.000 forint alatti alapbérrel rendelkező dolgozók részére. Emlékeztetnek rá, hogy a postások bérrendezését minden eddigi postavezetés csak az "ígéret szintjén teljesítette".

A postai ingatlanok - közöttük az üdülők, a Krisztina körúti Postapalota és a Szugló utcai székház - elidegenítéséből származó bevételből pedig minden munkavállalónak egyszeri 100.000 forint kifizetését követelik. Hangsúlyozzák, hogy "a gyanús ügyletek megkárosították a postás társadalmat, mivel elvesztették a székházukat, valamint semmilyen bevételben nem részesültek belőle".

Amennyiben a követelésekről nem tudnak megegyezni a munkáltatóval, határozatlan idejű munkabeszüntetést kezdeményeznek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.