BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

PSZÁF: még nincs itt az alagút vége

A pénzügy közvetítői rendszer 2009-ben is megőrizte stabilitását, tőkehelyzete szilárd, és – számos külföldi példával ellentétben – egy piaci szereplő ellehetetlenülése sem történt meg.

Így nagyobb arányú állami beavatkozás sem vált szükségessé – jelentette ki Farkas Ádám, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) felügyeleti tanácsának elnöke az intézmény által rendezett sajtótájékoztatón.

A felügyelet várakozásai szerint ugyanakkor a pénzügyi szolgáltatók üzleti teljesítménye – hasonlóan az első félévhez – az év második felében is gyengül, az állományi expanzió pedig mind a bankoknál, mind a biztosítóknál jelentősen lassult, vagy meg is szűnt 2009-ben.

A jövedelmezőség a PSZÁF szakértőinek várakozásai szerint tovább csökken 2010-ben is, különösen a hitelezéssel is foglalkozó intézményeknél, amelyeknek a portfólióminőség további romlásával is számolniuk kell.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.