BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Indulnak a tartós befektetési szerződések

Adókedvezmény. A Concorde Értékpapír után az UniCredit Bank is bejelentette, hogy január első munkanapjától elindítja az úgynevezett tartós befektetési szerződések forgalmazását. A tartós befektetési szerződés előnye, hogy a számlán elhelyezett közép- és hosszú távú megtakarításokra adókedvezmény vagy adómentesség jár.

Ha a befektető a felhalmozási évet követően legalább három esztendeig fialtatja pénzét a tartós befektetési számlán, akkor elért kamatai vagy hozamai után csak a jelenleg fizetendő adó felét, azaz 10 százalékot kell lerónia. Öt év után pedig egyáltalán nem kell adót fizetnie, ez természetesen azt jelenti, hogy a „megtakarított” adóval nagyobb lesz a befektetésen elért kamat vagy hozam.

A tartós befektetési számla nyitásához komoly kezdőtőkére egyébként nincs szükség, a szerződés már 25 ezer forinttal megköthető, ezt az összeget az úgynevezett felhalmozási évben bármikor tovább gyarapíthatja a számla tulajdonosa. Ezt követően – a jogi szabályozás szerint – hosszú távú megtakarításait újabb tartós befektetési számla nyitásával növelheti a befektető. VG

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.