BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Jelentős esésben a tőzsdék, a BUX vezeti a visszaesést

Nem segített a vártnál jobb német üzleti klímát mérő Ifo januári indexe a tőzsde mutatókon, amelyek a japán adósságleminősítés kilátásba helyezésére zuhannak egész nap.

A térségünket különösen érzékenyen érinti a befektetői riadalom. A BUX index 2,12 százalékkal 21 423,02 pontra esett. A részvényszekció forgalma kettő óra előtt 9 milliárd forintot ért el.

Részletes piaci adatokért kattintson ide!

A tőzsdei nagyok mindegyike esik, legnagyobb zuhanást eddig a Mol könyvelhette el, árfolyama 3,06 százalékkal csökkent 17 545 forintra. A Magyar Telekom papírok ára 1,10 százalékkal korrigált vissza 718 forintra.

Az OTP-részvények ára 2,28 százalékot esett 5780 forintra, míg a Richter árfolyama 1,14 százalékkal süllyedt 40 400 forintra.

A régiós mutatók kisebb mértékű veszteséget könyvelhettek el: a prágai PX 1,83 százalékos mínuszban áll, a varsói WIG-20 1,93 százalékkal csökkent, míg a bécsi ATX 1,23 százalékot süllyedt.

Világgazdaság Online-->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.