BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Lassan éled a kkv-hitelezés

Továbbra is viszonylag gyenge kereslet jellemzi a kis- és középvállalkozói hitelek piacát, és elsősorban a likviditást segítő, rövid lejáratú konstrukciók iránt élénk az érdeklődés.

A válság hatásai jól látszanak a legfrissebb statisztikákon is: a pénzügyi felügyelet adatai szerint a hazai kkv-knál kint lévő hitelek állománya szeptember végén alig haladta meg a 3500 milliárd forintot, ez bő 7 százalékkal elmarad a 2008. decemberitől.

Piaci szereplők szerint az állami közreműködés mellett nyújtott konstrukciók jól betöltik funkciójukat, ezt jól alátámasztja az is, hogy tavaly 466,3 milliárd forintnyi államilag támogatott hitelt folyósítottak a kkv-szektornak.

Biztató jelként értékelhető emellett, hogy a bankok többsége már nem tervez további szigorítást a kölcsönök feltételeinél. Egyébként a kkv-k is pozitív változásokra számítanak 2010-ben.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.