BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tartotta magát a forint - a BUX pluszban zárt

A forint ma 270,33-as átlagot produkált az euróval szemben, vagyis egész nap tartotta az erős szintet. Az euró viszont rekord mélységeket ért el és csak délután kezdett helyre billenni.

Egy euróért a záráskor 271,04 forint adtak, a hazai deviza erős szintet tartott egész nap, bár a nap folyamán egy időre megközelítette a 272-t is. A dollár ára a záráskor 199,06 forint volt, a zöldhasú nagyjából ezen a szinten mozgott egész nap. A svájci frank 185,13 forintért kelt el, nagy mozgások itt sem történtek.

A blue chipek emelkedéssel búcsúztak a pénteki naptól, a Mol 17 090 forintért kelt el, kissé erősítve a tegnapi záráshoz képest. A Richter 40 850 forintot ért, a tegnapi zárásnál alacsonyabb szinten végzett ma. Az OTP ára 5 328 forint volt, ez szintén emelkedés az előző napi záráshoz képest. A BUX 0,3 százalékos pluszban, 20 733 ponton zárt.

Eközben az euró a Görögországgal kapcsolatos bizonytalanságok hatására kilenc hónapos mélyponton járt ma és csak délután javított kis mértékben a dollárhoz képest. Elemzők szerint az európai valuta a közeljövőben nyomás alatt marad.

Friss deviza- és részvénypiaci adatok itt

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.