BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Keresettek a tőkevédett alapok

Már nagyjából ötezren nyitottak tartós befektetési számlát a K&H csoportnál

Ez az év továbbra is a tőke- és hozamvédett alapoké lehet, hiszen sok befektető portfóliójában helyük van kiszámíthatóságuk miatt. Ennek jegyében a K&H Alapkezelő tegnap bocsátotta ki a századik zártvégű származtatott alapját, a K&H háromszor fizető 8. származtatott zártvégű befektetési alapot, amelynek lejegyzett névértéke több mint 14 milliárd forint volt – hangzott el a társaság mai sajtótájékoztatóján.

Zobor Zsuzsanna, a K&H Alapkezelő vezérigazgatója hangsúlyozta: a befektetőknek a tőke- és hozamvédett alapok használatával lehetőségük nyílik arra, hogy a befektetéseik kockázati szintjét mérsékeljék, miközben nem veszítik el a többlethozam lehetőségét sem A tőke- és hozamvédett alapok egyébként jelenleg a hazai piac nagyjából 15 százalékát teszik ki, így ez a második legnagyobb kategória a pénzpiaci alapok után.

A vezérigazgató hangsúlyozta: a tőke- és hozamvédett alapok jövője szempontjából is biztató lehet, hogy – a mérséklődő betéti kamatok nyomán – a kamatkereső stratégiát kezdi felváltani a hozamkereső stratégia a megtakarításokkal rendelkező ügyfeleknél.

Horváth István, a K&H Alapkezelő befektetési igazgatója a makrogazdasági környezet alakulását értékelve rámutatott: a recessziónak vége, a világgazdaság lassan kimászik a gödörből, és a növekedés motorjai továbbra is a feltörekvő piacok (India, Kína) maradnak. Ezzel együtt – mutatott rá – a gazdaságélénkítést szem előtt tartó kormányoknak lassan rá kell lépniük a fékre, elsősorban az erősödő inflációs félelmek miatt.

Ami pedig a hazai helyzetet illeti: Horváth István szerint Magyarországon lassú kilábalásra lehet számítani, hiszen a belső fogyasztás változatlanul csökken, nincs lehetőség költségvetési élénkítésre, és az exportpiacok is lassan térnek magukhoz. A szakértő szerint a jegybanki kamatcsökkentési ciklus a végéhez közeledik, ám a gazdaság még mindig gyenge teljesítménye, az alacsony infláció és az erős forint miatt lehet még tere kisebb enyhítésnek.

A sajtótájékoztatón elhangzott: a tartós befektetési számla (tbsz), amelyet a K&H az elsők között vezetett be a piacon, sikeresnek bizonyult. Január elseje óta mintegy ötezer ügyfél nyitott tbsz-t a K&H-nál, és a számlákon tartott állomány legnagyobb részét (több mint 13 milliárd forintot) befektetési alapokban helyezték el a tulajdonosok.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.