BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kockázati alapot indít az OTP csoport legújabb tagja

Befektetés. Az OTP bankcsoport legújabb tagjaként a PortfoLion Zrt. – a Jeremie program keretében – hamarosan elindítja az OTP Kockázati Tőkealap I. kezelését – hangzott el egy tegnapi szakmai konferencián. Wolf László, az OTP Bank vezérigazgató-helyettese közölte: a hitelintézet a közelmúltban szerzett tőkeemeléssel 80 százalékos részesedést a PortfoLionban, a cégbírósági bejegyzés folyamatban van.

Az alap legfőbb célkitűzése, hogy tőkebefektetések végrehajtása révén jelentős mértékben hozzájáruljon a céltársaságok részvényesi értékének a növekedéséhez, majd pedig befektetéseinek értékesítésekor – a viszonylag nagy kockázattal összhangban – a hagyományos befektetési formákét meghaladó nyereséget érjen el. Az éves átlagos hozamelvárás 12,9 százalék. Az alap jegyzett tőkéje 6,8 milliárd forint, ezt a tulajdonosok a befektetési időszak első négy évében, a befektetések forrásigényének a függvényében bocsátják rendelkezésre. (A tőkéből 3 milliárd forintot az OTP Bank jegyez le, 3,8 milliárd pedig – visszatérítendő – uniós forrás.) Az alap futamideje nyolc év, az egyes befektetések tekintetében a befektetési időtartamot átlagosan öt évben határozták meg. VG

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.