BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Népszerű a banki kötvény

Sorra lépnek a piacra a bankok kötvényajánlataikkal, a hitelpapírokat szívesen veszi a lakosság.

Ezt támasztják alá a Magyar Nemzeti Bank adatai is. Tavaly több mint a duplájára nőtt a háztartások vállalati kötvényállománya, és az év végén már meghaladta az 500 milliárd forintot.

Még impozánsabb a növekedés, ha hosszabb távon vizsgáljuk, 2007 vége óta ugyanis több mint az ötszörösére emelkedett a lakosságnál lévő vállalati kötvényállomány, amelynek zömét valószínűleg valamelyik bank által kibocsátott hitelpapír adja.

 Az idén pedig újabb lökést adhat a tartós befektetési számla bevezetése; a hosszabb távú, betétbiztosítási garanciás értékpapír ideális befektetés azoknak, akik nem szeretnek a bankbetétekénél nagyobb kockázatot vállalni.

Ráadásul ezeknek a megtakarításoknak a kamata is nemegyszer magasabb a betétekénél, ez is növeli a népszerűségüket – mutattak rá a CIB Banknál.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.