BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Továbbra is bízik a tőkevédett konstrukciókban a K&H Alapkezelő

Ez az év továbbra is a tőke- és hozamvédett alapoké lehet – hangzott el a K&H Alapkezelő Zrt. tegnapi sajtótájékoztatóján, Budapesten. A társaság kedden bocsátotta ki a századik zárt végű származtatott alapját, a K&H háromszor fizető 8. elnevezésűt, amelynek lejegyzett névértéke több mint 14 milliárd forint volt.

Zobor Zsuzsanna vezérigazgató több tényezővel is magyarázta a tőke- és hozamvédett alapokkal kapcsolatos optimizmust. Egyrészt – mutatott rá – az ezen alapokba invesztáló ügyfeleknek lehetőségük nyílik arra, hogy befektetéseik kockázati szintjét mérsékeljék, miközben nem veszítik el a többlethozam lehetőségét sem. Másrészt az alapok jövője szempontjából az is biztató lehet, hogy – a fokozatosan mérséklődő betéti kamatok nyomán – a kamatkereső stratégiát kezdi felváltani a hozamkereső szemlélet a megtakarításokkal rendelkező ügyfeleknél.

A sajtótájékoztatón elhangzott: a tartós befektetési számla (tbsz), amelyet a K&H az elsők között vezetett be a piacon, sikeresnek bizonyult. Január elseje óta mintegy ötezer ügyfél nyitott tbsz-t a K&H-nál, és a számlákon tartott állomány legnagyobb részét (több mint 13 milliárd forintot) befektetési alapokban helyezték el a tulajdonosok. BM

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.