BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Visszafordulhat az OTP-rali

A hitelintézeti papírt alulsúlyozásra, a Magyar Telekomot felülsúlyozásra ajánlják

Javult a magyar tőkepiaci befektetések kockázati megítélése az elmúlt hónapokban – közölte az Equilor Befektetési Zrt. legfrissebb elemzésében. A magyar állampapírpiacon a kockázatmentes hozamok lényegében folyamatosan csökkennek, ahogy a piaci szereplők beárazzák a további kamatvágásokat, illetve az inflációs pálya csökkenését.

A befektetői hangulat javulása még inkább tetten érhető a magyar részvénypiacon, igaz, a BUX index idei 16 százalékos emelkedését szinte kizárólag az OTP-rali generálta. Az Equilor szerint viszont az OTP felülteljesítése a második negyedévben a visszájára fordulhat, s ez szükségszerűen magával rántja a magyar részvénypiacot is. Ezért a befektetési cég összességében konszolidálódó, enyhén lefelé csúszó magyar részvénypiacot prognosztizál a második negyedévre.

További részletek a holnapi Világgazdaságban!

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.