BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megvárta az olaj ára a csökkenéssel a benzináremelést

A tizennyolc hónapos magasságok után most ismét erőteljesen csökkent az olaj ára, miután kedvezőtlen készlet adatok érkeztek az Egyesült Államokból.

New York-ban a májusi jegyzésű könnyű nyersolaj ára 85,28 dollárra mérséklődött ma, miután az előző napokban már a 88 dollárt közelítette az árfolyam. Az északi-tengeri Brentért 55,04 dollárt kértek ma.

Az Argus Media elemzője az AFP-nek úgy fogalmazott: a piac megelőzte saját magát azzal, hogy 88 dollárhoz közelítő árfolyamokat irányzott be. Jason Feer arra hívta fel a figyelmet, hogy semmilyen materiális magyarázat nem indokolja az olaj árának ilyen szintű emelkedését.

A befektető a pozitív gazdasági jelentések nyomán indították ralizni az olajat, ugyanakkor az amerikai készletek nagysága ezt nem támasztja alá. Az Energia Információs Ügynökség jelentése szerint az április 2-val végződő héten 2 millió hordóra emelkedett az olajtartalék az Egyesült Államokban. Ez jóval magasabb, mint az elemzők által jósolt 1,4 millió hordó.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.