BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ne tekintsék a gonosz birodalmának a csaló bankot!

A Goldman Sachs cégcsoport azt akarja, hogy az állítólagos csalás miatt ellene inditott peres ügyben "az érdemes szerint és a tények alapján" ítéljék meg.

Ne fogadják el azt a vélekedést, miszerint a Goldman a gonosz birodalma - ezt a Goldman Sachs jogi képviselője jelentette ki a kaliforniai Beverly Hillsben. A Goldman Sachs ellen csalás miatt indított eljárást az amerikai értékpapír- és tőzsdefelügyelet (SEC).

A gyanú szerint a pénzintézet az ingatlanpiac bedőlésére játszó eszközöket értékesített ügyfeleinek, majd amikor ezek a befektetések értéküket vesztették, továbbadtak azokat más cégeknek, milliárdos kárt okozva ezzel.

A céget a bíróság előtt képviselő Sullivan & Cromwell vezető jogásza a Reuters jelentése szerint arra hívta fel a figyelmet, hogy a tények alapján kell megítélni az ügyet, nem pedig a média által keltett közhangulatot követve. A Goldman Sachs azt állítja, hogy nem tagadta meg ügyfélközpontúságát és nem ártott azoknak a befektetőknek, akiknek a másodlagos jelzálogpiaci termékeket értékesítette.

Az SEC az ügy alakulásával kapcsolatban közölte: megfelelő bizonyítékokkal rendelkeznek és a Goldman most bizonyára azt kívánja, bár ne lenne tőzsdei cég. A hírügynökség megkérdezte a Goldman fontosabb befektetőit is, akik egytől egyig úgy nyilatkoztak: egyelőre semmilyen lépést nem terveznek a kivonulás irányába

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.