BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hasítanak a pénzügyi cégek

Nem lehet okuk panaszra a hazai pénzügyi szféra képviselőinek az első negyedéves számok alapján.

A bankszektor 123,4 milliárd forintos adózott eredményt ért el, ez 21,4 százalékkal nagyobb a tavalyinál. Ez főleg annak köszönhető, hogy a céltartalékok mennyisége és az értékvesztési leírások csökkentek, miközben a kamateredmény javult. A mérlegfőösszegen azért még látszik a válság hatása, a bankok mérete 7,7 százalékkal zsugorodott egy év alatt, és a hitelportfóliók minősége is romlott.

A biztosítói szektornál az élet ág képviselői örülhetnek jobban: az első negyedévben ebben a szegmensben 27 százalékkal nőtt a díjbevétel éves összevetésben. Ez különösen a unit-linked biztosítások élénkülő értékesítésének köszönhető. A nem élet ág díjbevétele stagnált, a gépjármű-felelősségbiztosításoknál pedig – a prognózisokkal ellentétben – nem volt visszaesés.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.