BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Bernanke beszéde miatt rossz hangulat lehet ma a tőzsdéken

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 125,88 pontos csökkenéssel, 22.177,18 ponton nyitott csütörtökön. A szerdai záró értékéhez képest 0,56 százalékkal gyengült.

Ballai Zoltán, a Raiffeisen Bank üzletkötője zárásra akár több száz pontos esést valószínűsít. Emlékeztetett, hogy szerdán Ben Bernanke, az amerikai Fed elnökének beszéde nyomán elromlott a piaci hangulat, a New York-i tőzsdeindexek jelentős eséssel zártak. A jegybankelnök bizonytalan gazdasági kilátásokról beszélt, ugyanakkor semmiféle olyan konkrétumot nem említett, amellyel fel lehetne lendíteni az amerikai gazdaságot.

Amerikában csütörtökön a munkanélküli segélykérelmek alakulásáról közölnek adatokat. Európában a Markit kutató intézet teszi közzé az euróövezet júliusi beszerzési menedzser mutatóját a feldolgozó iparban és a szolgáltatásban, és megjelenik az Európai Unió statisztikai hivatalának az ipari megrendelések alakulására vonatkozó májusi adata.

A BUX 359,36 pontos, 1,64 százalékos emelkedéssel, 22.303,06 ponton zárt szerdán.

Friss deviza- és részvénypiaci adatok itt

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.