BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Olcsó az olaj

Az olaj ára hétfőn ismét emelkedésnek indul a háromheti mélypont után, és hordónként 72 dollár felett ingadozott, miközben a piac mérlegeli a globális gazdasági élénkülésnek az energiafogyasztásra gyakorolt hatását.

Az amerikai nyersolaj ára augusztusi szállításra 38 centtel kúszott felfelé és 72,52 dollár volt. Az ICE Brent minőségű olaj ára, ugyancsak augusztusi szállításra, pedig 41 centtel nőtt és 72,06 dollár volt barrelenként.

A piaci résztvevők úgy vélik, hogy a 70 dollár körüli árak egészen olcsónak számítanak - hangoztatta Tetsu Emori, a tokiói székhelyű Astmax Co. Ltd. alapkezelője a Reutersnek nyilatkozva. Az elemző szerint a lefelé mutató trendeket már beárazta a piac, és a kérdés most az, milyen hangulat lesz úrrá a befektetőkön.

A múlt héten az olaj ára összesen 8,5 százalékkal csökkent, ami a legmeredekebb heti csökkenés volt május eleje óta. Egy időre az árak megérintették a 71,52 dolláros szintet is, ami a legalacsonyabb egy napon belüli szint volt június 8. óta.                                                                                

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.