BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Pluszban kezdett a BUX

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 73,68 pontos emelkedéssel, 22.350,86 ponton nyitott pénteken. A legutóbbi, csütörtöki záró értékéhez képest 0,33 százalékkal erősödött.

Balásy Zsolt, a Concorde Értékpapír Zrt. részvénypiaci elemzője elmondta: az OTP az utolsó számításoknál valamivel nagyobb összegű bankadót fizet majd a csütörtökön elfogadott törvény alapján, de ez nem mozdít az árfolyamán. A forint erősödése arra utal, hogy a magyar piacban még lehet tartalék a legutóbbi IMF-riadalom után. A piacok nyári "üzemben működnek": alacsony forgalom esés-emelkedés, majd újra ez folytatódik - jegyezte meg az elemző.

A CIB Bank elemzői arra hívják fel a figyelmet, hogy pénteken publikálják az Ifo-indexet Németországban. A várakozások romolhattak a bejelentett megszorítások és a még mindig jelen lévő adósságválság miatt. A fogyasztásra vonatkozó francia és olasz adatokat is közölnek a hét utolsó napján.

Friss deviza- és részvénypiaci adatok itt

Pénteken az európai tőzsdék zárását követően teszik közzé az európai bankok stressz-tesztjét, amely megmutatja, hogy egy újabb válságos helyzetben a bankok hogyan állnának helyt.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 25,88 pontos, 0,12 százalékos csökkenéssel, 22.277,18 ponton zárt csütörtökön.


 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.