BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nyit a BÉT: érdemes figyelni az OTP-t

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 186,62 pontos csökkenéssel, 22.989,53 ponton nyitott kedden. A hétfői záró értékéhez képest 0,81 százalékkal gyengült.

Gerőcs Tamás, az Equilor Befektetési Zrt. elemzője a nyitásban mínuszt vár, miután előző nap a BÉT felülteljesítő volt a nemzetközi piacokhoz képest.

Hétfőn a magyar piac beérte a nemzetközi tőzsdék pénteki emelkedését, sőt kicsit túl is szaladt azon. Külföldön a piaci hangulat már visszakorrigált: Ázsiában gyengülés volt kedd reggel, és az európai tőzsdéken is kifulladt az emelkedés a hétfői kereskedés végére, bár az indexek még enyhe pluszban zártak - fejtette ki az elemző.

Friss deviza- és részvénypiaci adatok itt

A szakember szerint a hazai piacon az OTP-re érdemes figyelni, a bankpapír ugyanis fontos technikai szinten mozog, árfolyama az 50 napos mozgóátlagot súrolja. Gerőcs Tamás úgy véli, amennyiben ezt a szintet sikerül meghaladnia, illetve az árfolyam 5.150 forint fölé kerül, úgy további tér nyílik meg az OTP emelkedése előtt, ami húzóerőt jelenthet a BUX számára is.

A BUX 304,25 pontos, 1,33 százalékos emelkedéssel, 23.176,15 ponton zárt hétfőn.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.