BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Oszló felhők: erősödik a forint, 222 alatt jegyzik a frankot

A magyar deviza ma erősödni tudott a frankkal és az euróval szemben is, a régiós devizáktól jobb teljesítményt mutat a forint az euró viszonylatában.

A frankot 222 forint alatt jegyzik a bankközi devizapiacon, az euróért 285,6 egységet kell adni a hazai devizából.

A forint az ÁKK aukció után váltott erősödésbe, elszakadva a régiós devizáktól. Az államkötvények jelentős túljegyzés mellett keltek el, ugyanakkor a hozamok jelentősen emelkedtek.

Délelőtt az euró 287-287,5-ös szinten volt a forinttal szemben, a frank 224 felett tartózkodott. A dollárt 227 felett jegyezték, jelenleg 224,5 forint a zöldhasú.

A friss piaci adatokat itt megtekintheti!

A forint jelentős lejtmenetben volt a vezető devizákkal szemben az elmúlt időszakban. Legaggasztóbb a svájci frank erősödése volt a devizahitelesek magas aránya miatt.

A forint újabbnál-újabb történelmi mélypontra esett a frankkal szemben, első nagyobb (a régiós devizáktól elszakadó) erősödését Matolcsy beszéde után láthattuk, amikor a miniszter kőbe véste a 3 százalékos 2011-es deficitet.

Hasonló erősödés történt az ÁKK aukciója után, melyet a következő grafikonon láthatunk.

14:50

Szépen menetel tovább a forint. Röviddel 3 óra előtt a svájci frankot 221,3 forinton jegyzik, az euró 285 alá került.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.