BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Bankadónyit spórolhatunk az idén a kötelezőn

 November elejétől több mint 3,3 millió díjszámítást végeztek a Netrisk.hu biztosítási portálon. Ebből 3,1 millió esetben találtak az ügyfelek a jelenleginél kedvezőbb kötelező biztosítási ajánlatot. Az átlagosan is 13 ezer forint feletti megtakarítás alapján az idei kampányban várható, hogy akár több mint kétmillió váltó rekordösszeggel, összesen több mint 26 milliárd forinttal csökkentheti kötelező biztosítása költségeit.

Az elérhető maximális megtakarítás azonban ennél is jóval nagyobb, hiszen ha az a több mint hárommillió autós, aki ezzel jól jár, átkötné a kgfb-szerződését, a spórolás országosan meghaladná a biztosítókat terhelő bankadó 39 milliárd forintos összértékét is. Az autósokért folyó árversenyt jellemzi, hogy – a Netrisk.hu számításai szerint – az idén sok esetben még a cégek is jobban járnak, ha egyéni ügyfélként kötnek új kötelező biztosítást. A flották kgfb-díjának kiszámítása jóval bonyolultabb, mint az interneten elvégezhető egyéni tarifálások, ugyanúgy elkerülhetetlenek a pótdíjak, és ma már a meghirdetést követően semmilyen további egyedi kedvezmény nem érvényesíthető. Nehezebbé teszi az ajánlatok öszszehasonlítását, hogy a biztosítók eltérően állapították meg a személygépkocsik esetében a díjszámítás alapját jelentő motorteljesítmény- (kW) sávokat.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.