BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Elfogyott a lendület a tőzsdén

 A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe 23 075 ponton zárta a tegnapot, ez a keddi záróértékhez képest 0,3 százalékos csökkenést jelzett. Igaz, a mutató a nap nagy részében minimális pluszban mozgott. Különösebben izgalmas eseményről nem lehetett beszámolni, a nap folyamán 13,8 milliárd forint cserélt gazdát a befektetők között.

A vezető papírok közül a Mol árfolyama 1,93 százalékkal 20 300 forintra csökkent, s az OTP részvények ára is mérséklődött, 5755 forintra, ez 0,6 százalékos visszaesést mutatott.

A nap nyertese egyértelműen a Magyar Telekom lett, a távközlési papír 597 forinton zárt, ez 4,37 százalékos izmosodásnak felelt meg. A Richter-papírok árfolyama 0,2 százalékkal nőtt, és végül 46 700 forinton zárt; miután kiderült, hogy a cég megvásárolja a német Grünenthal fogamzásgátló-termékportfólióját.

A forint árfolyama a tegnapi nap egészében stabilan tartotta magát. Délután háromnegyed hat magasságában az euróért 272,79 forintot kértek a bankközi devizapiacon. A dollár jegyzésára ugyanekkor 194,51 forinton állt, míg a svájci frankot 198,67 forinton jegyezték.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.