BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Pluszban nyitott a BUX, kivárásra számítanak az elemzők

A piacokat befolyásoló döntést szerdán hozzák nyilvánosságra Amerikában

 A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 29,47 pontos emelkedéssel, 23.176,16 ponton nyitott kedden. A legutóbbi, pénteki záró értékéhez képest 0,13 százalékkal erősödött.

Friss piaci adatokat itt találhat!

Mohos Imre, a Buda-Cash Brókerház Zrt. üzletkötője kis mértékű pozitív változást vár a BÉT keddi nyitásában, mivel hétfőn enyhe pozitív hangulat volt a nyugat-európai börzéken.

A szakértő azonban mindehhez hozzátette: a piacokat befolyásoló döntést szerdán hozzák nyilvánosságra Amerikában. A Fed ugyanis ekkor jelenti be, mekkora összeget is mozgat meg az esedékes kötvény aukción. Ez a bejelentés nagy mértékben hat majd a következő napokban a világ értékpapírpiacaira. Addig azonban marad a várakozás.

Gerőcs Tamás, az Equilor Befektetési Zrt. elemzője nem számít kedden jelentős változásra a BÉT-en, a piacon szerinte kivárás lesz tapasztalható. A szakértő osztja kollegája véleményét, miszerint a szerdai Fed-döntés lesz a meghatározó a piacokon a következő napokban, amit befolyásolhat az Amerikai Egyesült Államokban zajló időközi választás eredménye is, mert meghatározhatja a kormány mozgásterét.

A CIB Bank elemzői írott elemzésükben arra emlékeztetnek, hogy kedden nem közölnek fontos adatot a tengerentúlon. Európában pedig a végleges októberi feldolgozóipari menedzser indexet kedden teszik közzé, ez nagyjából megegyezhetnek az előzetes becslésben szereplő értékekkel. Hétfőn alacsony forgalom, magas volatilitás és befektetői kivárás jellemezte a piacokat.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.