BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Izmosodás után irányt keres a forint

Kedvező nemzetközi hangulatban erősödni tudott a forint kedden.

A hazai deviza reggel erősödni kezdett az euróval szemben. A Bloomberg adatai alapján 20 feltörekvő deviza közül a legjobban teljesített délelőtt a közös európai fizetőeszköz ellenében.

A Moody’s hétfői leminősítése után fel tudott állni a forint, 278,78-as tegnapi zárótól 277,6-ig erősödött a hazai deviza. Délután a 278-as szint környékén mozgott a forint.

A friss devizapiaci adatokat itt megtekintheti!

A magyar államcsőd ellen köthető biztosítás felára 358,09 bázispontra csökkent a CMA adatai alapján 367,72 bázispontról.

Menetel a forint - A régió mögöttünk kullog

Az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) 45 milliárd forintnyi kincstárjegyet adott el, 5 milliárddal megemelve a tervet.

A három hónap lejáratú kötvényekre hatalmas túljegyzés volt, a piac stabilitást mutat az előző „gyenge” jegyzésű aukció után. Az elődleges forgalmazók 137,4 milliárd forintnyi papírt vettek volna, az ÁKK 5 milliárd forinttal megemelte az eredetileg tervezett eladási mennyiséget. A túljegyzés mértéke az eredeti szinthez képest 3,425-szörös.

A minimális hozam 5,67 százalékon alakult, a maximális hozam 5,75 százalékon, az átlaghozam 5,72 százalék lett. Az elmúlt heti bizonytalanságokat tekintve a hozam viszonylag szűk tartományban szóródott. Az előző hasonló futamidejű aukción 5,78 százalékon alakult az átlaghozam, így 6 bázispontos mérséklődés tapasztalható.

Az európai vezető tőzsdeindexek pluszban tartózkodnak, ám a délutáni 1,25-2 százalékos erősödésből 0,9-1,8 százalékos menetelésbe váltottak.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.