BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

2,7 milliárdos adatközpontot nyit a KBC Budapesten

A KBC Groep NV Budapest közelében nyitja meg új számítógépes adatközpontját, a 100 millió eurós (2,7 milliárd forint) beruházás 15 új munkahelyet teremt.

A cég még 2007-ben hozta meg a döntés az adatközpont létesítéséről, amelynek feladata a közép- és kelet-európai hazai piacain jelen lévő cégei hálózati infrastruktúrájának kezelése, valamint ügyféladatainak tárolása. Az iker-adatközpont kiváltja majd a jelenleg 18 helyszínen működő, 23 különböző centrumot - írja a Bloomberg.

A cég azt reméli, hogy az új, összevont adatközpont segítségével évente mintegy 10 millió eurót takarít meg. A KBC Magyarországon dolgozó munkatársait nem érinti a változás, a jelenlegi munkatársak mellett 15 új alkalmazottat igényel az adatközpont működtetése, elsősorban műszaki-karbantartási területen.

A KBC egyébként két különálló, de teljesen azonos felszereltségű adatközpontot működtetéséről döntött: a Törökbálinton és Baracskán található ikerközpont a cég szerint biztosítja a maximális üzembiztonságot és a rendelkezésre állást.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.