BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Fotóritkaságok híres emberekről és a régi Budapestről

Aukció. Négy napon keresztül, március 23-tól március 26-án 16 óráig lehet licitálni az Ágens Fotóművészeti Galéria 4. online árverésén. A budai Fő utcában működő galéria a hazai piacon egyedüliként rendez fotóárveréseket (mind a virtuális térben, mind valódi aukciós termekben) azóta, hogy Kieselbach Tamás 2008 tavasza után felhagyott ezzel a műfajjal.

A most felvonultatott anyag a szokottnál is nagyobb (a tételszám megközelíti a 300-at) és színvonalasabb. A huszadik század klasszikus magyar fotósainak szinte teljes névsorát megtaláljuk a katalógusban Angelótól Kinszki Imrén és Korniss Péteren át Pécsi Józsefig. A hazai sajtófotózás atyjaként számon tartott Balogh Rudolftól többek között egy 1915-ös színházi jelenet (74. tétel, 25 ezer forint) is szerepel az anyagban, míg Kerny Istvántól budapesti és római látképekre egyaránt szert tehetünk pár tízezer forintért.

Ennél jóval mélyebben a zsebébe kell nyúlnia annak, aki Helmut Newton fotóit kívánja hazavinni. Az excentrikus divatfotós két kihívó nőalakja 132. és 149. tételszámon, egyenként 690 ezer forintról indul. A nemzetközi piac áraihoz mérve ez nem nagy összeg, így magyar és külföldi gyűjtők, befektetők érdeklődését egyaránt felkeltheti a két tétel. n T. G.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.