BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Medvemorgás Budapesten - Rémes hétre számíthatunk

Vörösben kezdte a reggelt a Budapesti Értéktőzsde és a Raiffeisen elemzői szerint nem számíthatunk sokkal jobbra a héten, a bizonytalanság igen nagy.

Jelenleg 0,12 százalékos mínuszban, 22 908 ponton áll a BUX, minden blue chip mínuszban tartózkodik, igaz, a legnagyobb vesztes OTP ára is csak 0,26 százalékkal csökkent, 5 560 forintra. A Mol 0,18 százalékos mínuszban, 24 255 forinton áll, Az MTelekom 0,17 százalékos veszteséggel 569 forintot ért el. A Richterért 37 650 forintot adnak, ez 0,06 százalékos mínusz.

Friss deviza- és részvénypiaci adatok itt

Lefelé vették az irányt a tőzsdék a pénteki napon és a mai nap is borúsnak ígérkezik a Raiffeisen elemzői szerint. Az indok hasonló a korábbiakhoz, az olajárak ismét felfelé indultak a líbiai feszültségek fokozódása miatt, míg a pénteki átfogó amerikai munkaerőpiaci adatsor nem kápráztatta el a befektetőket igazán.

Miután a héten elég foghíjas a makro naptár, továbbra is az olajárak mozgása lehet az elsődleges iránymutatója a piacoknak, így akár elég volatilis hétre is számít a Raiffeisen. Jelenleg tehát rendkívül nagy a bizonytalanság, a piac iránya is kétesélyes. Vételi pozíció felvétel csak akkor ajánlható, ha a piac új csúcsot tud csinálni (S&P 1342 fölött). Míg ha a benchmarknak használt S&P 1300 alá esne, ismét megerősödnének a negatív kilátások (ajánlás short nyitás 1300) rövid távon.

Az OTP papírja csak mérsékelt emelkedést tudott mutatni a pénteken publikált gyorsjelentésre. Az elemzők szerint sem a gyorsjelentés, sem az azt követő menedzsment tájékoztató nem tartalmazott olyan pozitív meglepetést, amely át tudná rajzolni képet, amely kialakult az előző napok kormányzati kommunikációját követően. Pozitív meglepetés ugyan, hogy a bank kíván némi osztalékot fizetni a tavalyi év után, ez azonban várhatóan a 2007-es, 145 forintos szint alatt fog maradni, így nincsen érdemi árfolyam befolyásoló hatása. Ennek
megfelelően folytatódhat a papír alulteljesítése, és jelentősen nőtt az esélye, hogy töri lefelé az 5500-as támaszokat, amely negatívra változtatná a képet technikai szempontból is (ajánlás: OTP short 5500-ról).

Némileg kifulladni látszik a MOL is ezeken a magas szinteken, némi egészséges konszolidáció jöhet. A fő kérdés meg tudja-e tartani magát a 23200-23500 szintek felett, amelyek felett optimisták maradhatunk. Érdemes a profit védő stoppokat ez alá felhúzni.

Némi konszolidáció volt az MTelekomban, amely megfelelt a várakozásoknak ez előző napok menetelését követően. Továbbra is lehet benne emelkedési potenciál, amennyiben az 560 nem törik.

Nincs változás a gyógyszer gyártókban, a Richter pénteki emelkedése önmagában még nem tekinthető jelentőségteljesnek. Amennyiben ki tudna tartani ilyen negatív híráramban, az pozitív jelként lenne értelmezhető, de nem érdemes vétellel próbálkozni amíg nem mutat több erőt.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.