BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Frankhitelesek: A lélektani határ fölött az árfolyam!

A forint viszonylag stabil maradt csütörtökön a kedvezőtlen nemzetközi hangulatban, és a BUX is megúszta az esést. A vezető európai és amerikai tőzsdeindexek lejjebb kerültek, és a nyersanyagok ára is meredeken esett.

21:45

Az euró tovább esett este a svájci frankkal szemben, 1,2645-ös szinten is megfordult a jegyzés. Amerikában maradt a rossz hangulat: A Dow 1,3, az S&P-500 1 százalékos esést mutat.

A friss piaci adatokat itt megtekintheti!

A forint sem tartotta magát, 266-os szint fölé került az euróval szemben. E két tényező hatására a svájci frank ára a lélektani 210 forint fölé kúszott. Az alpesi devizát 210,7 forinton jegyzik késő este.

17:30 után

A svájci frank napközben erősödni tudott, mert az alpesi deviza biztonságos menedéket nyújt a befektetőknek negatív piaci környezet esetén. A nemzetközi befektetői hangulat pedig igen kedvezőtlen néhány napja, a vezető európai tőzsdeindexek lefelé fordultak.

Európai Központi Bank (EKB) nem nyúlt a jegybanki alapkamathoz, 1,25 százalékon hagyta azt. Jean-Claude Trichet, az EKB Kormányzója a kamatdöntést követő kommentárjában nem utalt kamatszigorításra.

Trichet meglepte a piacot: Büntetik az eurót

E két tényező hatására az euró/frank árfolyam 1,28 közeli szintről 1,268-ra változott délutánra.

A német DAX index ugyan nulla közelébe küzdötte magát, a francia CAC-40 és az angol FTSE-100 0,9 százaléknál nagyobb esést mutat.

Az Egyesült Államokban sem jobb a helyzet. A Dow Jones közel 1, az S&P-500 0,7 százalékos mínuszt halmozott fel. A legjobban a technológia Nasdaq áll, 0,25 százalékos eséssel.

A negatív piaci környezetben a forint ugyan jól tartotta magát, 265-266 között mozgott napközben, de a fent említett folyamatok hatására a svájci frank erősen drágult: a reggeli 207 forint közeli árfolyamról délutánra 209,5 forintra.

Nem nyugodhatnak meg a frankhitelesek - Megállt az EKB

A BUX megúszta

A Budapesti Értéktőzsde vezető indexe a BUX megúszta az esést, a zárás előtt húzták pluszba az indexet. A BUX minimális, 0,1 százaléknál kisebb emelkedést könyvelhetett el, 23 670 pontra került.

A Mol és a Magyar Telekom lefelé, az OTP és a Richter felfelé húzta az indexet. A Mol 1,07 százalékot esett 23 495 forintra, az MTelekom 0,35 százalékot korrigált, 558 forinton jegyzik.

Az OTP 1,2 százalékkal került feljebb 6 225 forintra. A Richter 0,4 százalékot erősödött, 37 850 forinton zárt.

Csökkentek a hazai hozamok

Az államkötvények másodpiacán alig mozdultak a hozamok. Az egy éves diszkont-kincstárjegyek hozama 7 százalékkal mérséklődött, 5,88 százalékra. A 3 éves állampapírok hozama 3 bázisponttal csökkent 6,48 százalékra.

Egymást taposták a befektetők a magyar adósságpapírokért

A 10 éves, hosszú kötvények hozama 1 bázisponttal emelkedett, 7,1 százalékra – tájékoztat az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK).

Zuhan az olaj

Az Egyesült Államokban irányadó WTI olaj hordónként ára 109 dollárról 101 dollárra esett, majd 103 dollárra emelkedett vissza, amely közel 6 százalékos napon belüli esést jelent.

Az Európában használatos Brent is nagyot esett: 122 dollárról 114 dollárra ereszkedett, mintegy 5 százalékot.

Az arany is olcsóbb lett, egy uncia 1 488 dollár, amelyre az 1 516 dollárról mérséklődött az ára.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.