BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Állóvízben a forint - a Fitch besegített

Kedd reggelre stabilizálódott a forint a fontosabb devizákhoz viszonyítva a hétfői erősödés után.

Kedd reggel 7 óra körül egy euró 265,70 forintot ért a nemzetközi bankközi kereskedelemben a hétfő esti 265,75 forintot követően. A hét végén erősödött, hétfőn napközben pedig gyengült a forint, majd a magyar szuverén besorolás kilátásának javítására ismét erősödésnek indult.

Kedd reggel a svájci frank 217,65 forintba került, hétfőn este 216,94 forintot kellett adni érte. A dollárt 181,92 forinton jegyezték a hétfő esti 181,37 forintot követően.

Száz japán jen 226,75 forintot ért, hétfő este 227,54 forintba került a japán deviza.

Az elemzők szerint Fitch Ratings hétfői minősítése, melyben negatívról stabilra javította a magyarországi gazdasági kilátásokat rövid távon tovább stabilizálhatja a forint helyzetét. Úgy látják, a lépés egy fontos üzenet a befektetők felé, amely segíthet, hogy erősebb szinteken maradjon az euróval szemben a következő időszakban a hazai fizetőeszköz.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.