BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Mínuszban indult a BÉT - kritikus szintre eshet a Mol

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 89,16 pontos csökkenéssel, 21.233,34 ponton nyitott pénteken. A csütörtöki záró értékéhez képest 0,42 százalékkal gyengült.

Gerőcs Tamás, az Equilor Befektetési Zrt. elemzője elmondta: a negatív hangulatban szerepet játszik, hogy a republikánusok által irányított amerikai képviselőház a tervekkel ellentétben csütörtökön éjszaka nem szavazatott az amerikai adósságplafon emeléséről. Rontja a kilátásokat, hogy a Moody''s pénteken reggel leminősítést valószínűsítő negatív figyelőlistára helyezte az euróövezeti Spanyolország adósi besorolását - tette hozzá.

Balásy Zsolt, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője szerint is "kisebb-nagyobb" esés várható pénteken a nemzetközi és a hazai piacokon is, mivel továbbra sincs a láthatáron megegyezés az amerikai adósságplafon megemeléséről.

Az elemző kiemelte a Mol árfolyamát, szerinte elképzelhető, hogy az olajpapír árfolyama a kritikus 20.000 forintos szint alá esik.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 96,21 pontos, 0,45 százalékos csökkenéssel, 21.322,50 ponton zárt csütörtökön. A részvénypiac forgalma 7,1 milliárd forint volt, a vezető részvények vegyesen változtak az előző napi záráshoz képest.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.