BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nem lehet kirobbantani a forintot

Szerda reggel a forint 267,72/euró volt vételi oldalon, azonos a keddi későivel.

A svájci frankkal szemben 229,89-230,31/franknál tartott vételi-eladási árfolyamon, 0,13 százalékkal erősebben a kedd estinél. Száz japán jen 237,79-237,25 forint volt, 0,02 százalékkal kevesebb, mint kedd este.

Mivel a hazai alapkamat pályája az egyöntetű hazai és nemzetközi várakozásoknak megfelelően alakul, amint az a Magyar Nemzeti Bank keddi kamatdöntése és a döntés indoklása megerősítette, ezért a forint belátható időn belül inkább csak a külföldi fejlemények hatására mozdulhat. Ezek közül most a piaci óvatosság a legjellemzőbb, amit az elkeseredett amerikai adósságplafon-vita indokol - írta elemzők véleményét idézve szerda reggel a Dow Jones hírügynökség.

A forint kedd este 0,47 százalékkal, a cseh korona 0,41 százalékkal, a lengyel zloty 0,27 százalékkal erősebb volt a hétfő estihez képest az euróval szemben.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.