BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Reform vagy nincs pénz - Bevasalják a reformokat Berlusconin

Az Európai Központi Bank (EKB) leállíthatja intervencióját az olasz államkötvénypiacon, amennyiben a kormány nem hajtja végre a beígért reformokat – mondta a vasárnapi La Stampának Yves Mersch, a jegybank kormányzótanácsának luxemburgi tagja.

 Az EKB augusztus eleje óta több mint 100 milliárd euró értékben vásárolt a bajban lévő tagországok állampapírjaiból, jelentős részben olasz kötvényekből, annak érdekében, hogy csökkentse a hozamokat. Bár a stratégia kezdetben sikeres volt, az elmúlt hetekben ismét nőtt a piaci nyomás.

Pénteken 6,43 százalékra kúszott a tízéves államkötvények hozama, ez a legmagasabb érték az euró bevezetése óta. Szombaton egyébként több tízezren tüntettek Rómában Silvio Berlusconi kormányfő ellen. Holnap újabb bizalmi szavazás lesz a parlamentben.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.