BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Foghíjas konferenciák jöhetnek

Tovább növekedett tavaly a hazai konferenciaturizmus: 2011-ben 602, a nemzetközi kritériumoknak megfelelő kongresszust rendeztek Magyarországon, ez 12,1 százalékos növekedést jelent 2010-hez képest. Nőtt a vendégek száma is: a hazai nemzetközi konferenciákon tavaly összesen

125 818 résztvevőt regisztráltak. A piac továbbra is Budapest-központú, a nemzetközi értekezletek háromnegyedét a fővárosban rendezték.

Hosszú távon viszont biztosan negatív hatással lesz az üzletágra a magyar légitársaság összeomlása, mivel az üzleti utaztatás hagyományosan irtózik a fapadosoktól. Lényegében hagyományos légitársasággal, első osztályon sok európai nagyvárosból nem is lehet Budapestre eljutni átszállás nélkül.

Pedig a konferenciaturisták kiemelkedően sokat költöttek hazánkban, így igencsak jövedelmező üzletről van szó. Ezt jelzi, hogy Demján Sándor nem tett le a tervéről, amely szerint a Művészetek Palotája mellé szeretnének majd egy kongresszusi központot is felhúzni.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.