BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Forint - Elpattant egy húr

Gyengült a forint péntek reggelre a piaci kockázatvállalási hajlandóságban előző nap bekövetkezett negatív fordulat hatására.

Három hete nem látott mélypontra esett a forint tegnap, ráadásul a kötvénypiacon is hozamemelkedés zajlott. A részvénypiacon azonban meglepően karcsú lemorzsolódások voltak idehaza, miközben az OTP pluszban tudott zárni - írja összefoglalójában az Equilor.

Az elemzők szerint a forinttal kapcsolatos pesszimizmus növekedése a hiteltárgyalásunk csúszásához köthető, ebben fordulat jövő héten következhet be, amikor Fellegi Tamás illetékes miniszter Washingtonban egyeztet majd a Valutaalap embereivel.

Az eurót pénteken reggel 296,17 forinton jegyezték a bankközi deviza kereskedelemben a csütörtök délutáni 294,60 forint után.

Csütörtökön a vártnál gyengébb európai és amerikai makrogazdasági adatok kerültek nyilvánosságra, piacokon emiatt negatív fordulat következett be a befektetői kockázatvállalási hajlandóságban. A dollár emiatt erősödött, az euró pedig gyengült.

A svájci frank jegyzése péntek reggel 245,71 forint volt az előző esti 244,50 forinttal szemben, a dollárt 221,63 forinton jegyzik 222,00 forint után, a japán jen pedig 2,7025 forint a csütörtök délutáni 2,7010 forinttal szemben.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.