BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A jó idő csökkentette az értékesítést

Márciusi jelentését is közzétette az E-Star a tőzsde honlapján. A cég teljes üzemi eredménye (EBITDA) 1,435 millió eurót tett ki, ebből 1,1 millió a lengyelországi operációból származott. A magyarországi részleg 474 ezer, a romániai 161 ezerrel járul hozzá az eredményhez, a társaság központja 301 ezer euróval rontotta azt. Az első negyedévben 3,852 millió euró lett a társaság EBITDA-ja, a teljes árbevétel meghaladta a 24 milliót, a bruttó fedezet pedig 7,567 milliót tett ki. A márciusi árbevétel 7,553 millió euró volt, a forgalom mind Magyarországon, mind Romániában csökkent februárhoz képest, ez a kedvezőbbre fordult időjárásnak tudható be. Az idei második hónap az elmúlt 25 év leghidegebbje volt, ez kedvezően hatott a februári értékesítési adatokra. A tavaszias időjárás és a csökkenő árbevétel azonban nem befolyásolta érdemben a bruttó fedezetet, amely összesen 2,6 millió euró lett a cégnél, mert ezek a társaság magyarországi operációjában nem függnek az energiafogyasztástól. Emellett a cég egyedi EBITDA-növelő tételekhez is jutott Lengyelországban az úgynevezett „yellow” certifikátok értékesítése révén.

Kedvező, hogy a vevők állománya a magyarországi önkormányzatok révén jelentősen nőtt az első negyedévben, elsősorban Sárospatakhoz, Fe­jér és Veszprém megyéhez, illetve Hódmezővásárhelyhez kapcsolódva.

Kockázatot jelent viszont a működési finanszírozás számára a kinnlevő állomány hirtelen megnövekedésen

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.