BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Felülteljesített a BUX, bár eséssel zárt

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 168,88 pontos, 0,92 százalékos csökkenéssel, 18.176,78 ponton zárt szerdán.

A részvénypiac forgalma 9,1 milliárd forint volt, a vezető részvények a Richter kivételével csökkentek az előző napi záráshoz képest.

Felülteljesített a BUX, hiszen a német DAX index például a BÉT zárásakor közel 3 százalékos mínuszban volt - mondta Míró József az MTI-nek. Az Erste Befektetési Zrt. vezető elemzője szerint a kedvezőtlen nemzetközi befektetési környezet romló hangulata mellett a hozam/kockázati arány magyarázta a magyar részvények iránti gyenge keresletet. Ennek lényege, hogy a magyar részvények hozama mellett túl nagy a kockázat az EU/IMF megállapodás bizonytalansága miatt.

Ugyanakkor ez a kockázat oldódni látszik, s feltehetően ezzel függ össze az, hogy a BUX kevésbé csökkent, mint például a DAX - tette hozzá. Az Egis szerdai 2,5 százalékos emelkedése viszont arra példa , hogy létezik egyedi pozitív sztori is - jelezte Míró József. 

Az Egis ügyben egyetértett kollégájával Csáky Attila, az UniCredit Bank Hungary kereskedési igazgatója is, aki úgy érzékelte, hogy az Egis 1 milliárd forint feletti forgalma tulajdonosi átrendeződéssel is összefügghet.

A papír iránt fokozott érdeklődés látszik, amit jelez, hogy az Egis volt az egyetlen a nagy papírok között, amely emelkedni tudott. Ugyanakkor az UniCredit Bank Hungary kereskedési igazgatóját továbbra is aggodalom tölti el amiatt, hogy a piac összforgalma nem éri el a 10 milliárd forintot sem, így nehéz hosszabb távú következtetéseket levonni. 

A Mol árfolyama 350 forinttal, 1,93 százalékkal 17.750 forintra csökkent, 1,2 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP részvények ára 20 forinttal, 0,53 százalékkal 3.730 forintra esett, forgalmuk 6,0 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 6 forinttal, 1,03 százalékkal 574 forintra gyengült, forgalma 545,3 millió forint volt.

A Richter papírok árfolyama nem változott, 37.200 forintot értek záráskor, a részvények forgalma 163,6 millió forintot ért el.

A másik gyógyszeripari részvény, az Egis 1,1 milliárd forintos forgalom mellett 350 forinttal, 2,49 százalékkal 14.400 forintra erősödött.

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 1.158,15 ponton zárt szerdán, ez 10,69 pontos, 0,91 százalékos csökkenés a keddi záráshoz viszonyítva.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.