BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kategóriát kíván váltani a tőzsdén a CIG Pannónia

A CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. részvényeinek A kategóriába történő átsorolását kérelmezi a Budapesti Értéktőzsdétől (BÉT). A CIG Pannónia részvényeit 2010. november 8-i hatállyal vezették be a tőzsde B kategóriájába. A társaság indoklása szerint a megelőző két vizsgálati időszakban teljesítette a BÉT által meghatározott feltételeket az A kategóriába történő bevezetéshez. A BÉT évente kétszer vizsgálja felül, hogy az A és a B kategóriában szereplő részvények a forgalmi adatok alapján teljesítik-e a szabályzatban meghatározott feltételeket. A B kategóriában jegyzett cégek maguk is kérelmezhetik átsorolásukat.

A társaság a közelmúltban tudatta azt is, hogy az alaptőke 215 millió forint értékű felemelésére kér felhatalmazást a közgyűléstől, amelyet április 19-én tartanak. A tőkeemelést kamatozó részvények forgalomba hozatalával tervezik megvalósítani. A társaság nem tervez osztalékfizetést az idén, tekintettel a veszteséges működésre. A magyar számviteli szabványok szerinti egyedi beszámoló alapján a CIG Pannónia Életbiztosító 4,687 milliárd forint veszteséggel zárta a 2011. évet, a nemzetközi számviteli standardok szerint pedig a csoport auditált, konszolidált vesztesége 4,052 milliárd forint volt tavaly.

A CIG Pannónia papírjaival tegnap délután 412 forinton kereskedtek. Az utóbbi egy évben a papír legalacsonyabb árfolyama 395, a legmagasabb pedig 938 forint volt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.