BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Veszi a lakosság az állampapírt

A háztartások állampapír-állománya március végén meghaladta a 800 milliárd forintot, amire 2009 közepe óta nem volt példa. A kisbefektetők a hosszú és a rövid lejáratú forintpapírokat is vásárolták, emellett több mint 13 milliárd forintot helyeztek el az év elején még két számjegyű hozam mellett megszerezhető deviza államkötvényekben is, csaknem annyit, mint a befektetési alapok.

A „háziasszonyok” értékpapír-vásárlási kedve a részvények és a befektetési alapok iránt is megnőtt márciusban, a banki kötvényekből viszont kifelé áramlottak a megtakarítások. Az állam márciusban több mint 57 milliárd forintnyi befektetési jegyet adott el, ezek vélhetően az egykori magán-nyugdíjpénztári portfóliókból származó értékpapírok voltak. Elképzelhető, hogy állampapírokat vett az állam, ezek állománya ugyanis nőtt. 8. oldal

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.