BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Olcsóbban kelt el a magyar államadósság

Bő kereslet mellett, enyhén csökkenő hozamon értékesített a meghirdetett összeg felett 3 hónapos diszkont kincstárjegyet az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK), a heti rendszerességgel kedden rendezett aukcióján.

Az ÁKK ismét a május eleje óta megszokott 45 milliárd forint értékű 3 hónapos kincstárjegyet hirdetett meg az aukcióra. Az elsődleges forgalmazók a D120919 jelű, 2012. szeptember 19-én lejáró papírra 113,106 milliárd forint ajánlatot nyújtottak be, jóval többet az elmúlt heti 59,722 milliárd, illetve a két héttel ezelőtti 46,641 milliárd forintnál.

Az ÁKK a magas jegyzési érdeklődésre 10 milliárd forinttal, 55 milliárd forintra emelte az értékesítést, de az átlaghozam így is csökkent kissé az előző aukcióhoz képest.

Egy hete a meghirdetett összegben, a két héttel ezelőtti aukción pedig a szokatlanul alacsony érdeklődésre a meghirdetettnél 10 milliárd forinttal alacsonyabb összegben értékesített 3 hónapos papírt az ÁKK.

A mostani aukción kialakult, 7,17 százalékos átlaghozam egy bázisponttal alacsonyabb az előző aukciós átlaghozamnál, és ugyancsak egy bázisponttal marad el az egy hónappal később lejáró papírra kalkulált hétfői, 3 hónapos másodpiaci referencia hozamtól.

 

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.