BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A rossz gyorsjelentés miatt esésnek indulhat a Mol

A vártnál rosszabb hajnali Mol gyorsjelentés miatt kedden csökkenni fog a BUX-index az MTI által megkérdezett elemzők várakozásai szerint.

A Mol negyedéves teljesítményét elsősorban egy 40 milliárd forintos készlet átértékelés, és a szíriai kitermelés leállítása befolyásolta - mondta Gabler Gergely, az Equilor Befektetési Zrt. elemzője. Annak ellenére, hogy középtávon jók a Mol kilátásai, ma megkezdődik a profit realizálás, amely az olajpapír árfolyamának esésével jár, az pedig magával húzza a BUX-indexet. Az elemző ezért enyhe csökkenéssel számol.

Rácz Balázs, az Erste Befektetési Zrt. elemzője is úgy vélte, hogy a reggeli vegyes hangulat ellenére valószínűleg csökkeni fog a BUX. A Mol árfolyama az utóbbi időben emelkedett, ezért várhatóan elkezdődik a profitrealizálás - mondta.

Kedden a figyelem középpontjában az európai és a régiós GDP-adatok, illetve a régiós inflációs adatok állnak - közölték a CIB Bank szenior elemzői, Trippon Mariann és Jobbágy Sándor. Az senkinek sem fog meglepetést okozni, hogy a második negyedévben a közös pénzt használó országokban negatív volt a növekedési ütem. A magyar gazdaság az első negyedéves 0,7 százalékos csökkenést követően 1 százalékkal zsugorodhat, és a cseh gazdaság is hasonlóan gyenge képet mutathat.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 48,55 pontos, 0,27 százalékos csökkenéssel, 17.790,99 ponton zárt hétfőn. A részvénypiac forgalma 5,4 milliárd forint volt, a vezető részvények vegyesen teljesítettek az előző napi záráshoz képest.

A Mol 195 forinttal, 1,15 százalékkal 16.800 forintra csökkent, 753,5 millió forintos forgalomban. Az OTP részvények ára nem változott 3.735 forintot ért, forgalmuk 3,0 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 11 forinttal, 2,81 százalékkal 402 forintra erősödött, forgalma 679,6 millió forint volt. A Richter papírok árfolyama 550 forinttal, 1,36 százalékkal 39.850 forintra esett, a részvények forgalma 597,5 millió forintot ért el. A másik gyógyszeripari részvény, az Egis 280,9 millió forintos forgalom mellett 250 forinttal, 1,50 százalékkal 16.970 forintra nőtt.

A BUMIX 1.039,86 ponton zárt hétfőn, ez 6,33 pontos, 0,61 százalékos emelkedés a pénteki záráshoz viszonyítva.


 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.