BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Gyengülhet a forint, érdemes a Molra figyelni

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 72,49 pontos emelkedéssel, 18.491,43 ponton nyitott csütörtökön. A szerdai záró értékéhez képest 0,39 százalékkal erősödött.

Vegyesek az elemzői várakozások a csütörtöki kereskedést illetően; az Equilor szakértője a szerdai lejtmenet folytatódását, a KBC üzletkötője pedig annak korrekcióját várja.

Horváth Ákos, az Equilor Befektetési Zrt. üzletkötője úgy vélekedett, hogy a nemzetközi piacok megpróbálnak talpra állni a szerdai mínuszok után, ezt azonban nem feltétlenül követi majd a Budapesti Értéktőzsde. A szakértő ezt a fővárosi közműadó esetleges bevezetéséről kiszivárgott hírekkel magyarázta, és felhívta a figyelmet arra, hogy emiatt érdemes figyelni a Mol és a Magyar Telekom árfolyamát. Hozzáfűzte, hogy a forint is gyengülhet napközben.

Králik István, a KBC üzletkötője ugyanakkor jó hangulatú napra, pluszos nyitásra számít, mivel szerinte a kínai likviditásnövelő intézkedések bejelentése után kockázatvállalóbbak lettek a befektetők.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 252,99 pontos, 1,35 százalékos csökkenéssel, 18.418,94 ponton zárt szerdán. A részvénypiac forgalma 7,2 milliárd forint volt, a vezető részvények gyengültek, vagy stagnáltak, egyedül a Magyar Telekom kissé emelkedni az előző napi záráshoz képest. A Mol ára nem változott, 18.400 forintot ért, 735,6 millió forintos forgalomban. Az OTP részvények ára 120 forinttal, 3,06 százalékkal 3.800 forintra csökkent, forgalmuk 5,8 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 1 forinttal, 0,24 százalékkal 425 forintra emelkedett, forgalma 118,4 millió forint volt. A Richter papírok árfolyama 765 forinttal, 1,96 százalékkal 38.335 forintra esett, a részvények forgalma 261,8 millió forintot ért el.


 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.